baba

Maakster

Als maakster ontwikkelt ze samen met Nele Bauwens een heel eigen parcours, dit mondt uit in langdurige samenwerkingen met o.a. Luc de Vos en Manou Kersting. 

Tijdens de voorstelling Niet alle Marokkanen zijn dieven (2001) (hetpaleis/DAStheater) ontmoet ze de acteurs Zouzou Ben Chikha en Mourade Zeguendi. Ze moedigen elkaar aan om zelf theater te creëren. Wat ook gebeurt. Dahlia sticht Dunia vzw waar ze haar eerste creaties ontwikkelt dit steeds met een gemengde cast.  Ze  laat in haar werk verschillende talen en muziekgenres samensmelten. Ze schrijft en speelt in samenwerking met Sam TouzaniMozaIk (2010), een solovoorstelling met muzikale ondersteuning van Tomas De Smet en Myrddin De Cauter. Als artist in residence van het voormalige Zuiderpershuis creëert ze o.a; Secret Gardens (2011).

Onder vzw Dunia start Dahlia samen met andere makers een langdurig onderzoek naar Maghrebijnse vertellingen, cf. Zie ze zei en draait den draad (2011) en spitst zich zo toe op jeugdtheater en vertellingen.  Onder de vleugels van Dunia start ze samen met MetX en het festival van Vlaanderen start ze in 2013 het kinderkoor Shanti shanti Antwerpen op.

Ze schrijft en creëert voor hetpaleis de voorstelling Baba (2013). Deze tekst werd gepubliceerd in ‘Het klein Magazijn’ . De Franse versie werd uitgegeven door uitgeverij Lansman.

Dit seizoen start ze de muziektheatervoorstelling ‘Dehiya’ op een samenwerking tussen het paleis en Action zoo humain.  

De voorstelling  Kukunor gaat in september 2018 in première.